joomla templates top joomla templates template joomla

Roszady we władza Olimpii. Prezes Sylwester Szałkowski powołany na stanowisko zaledwie w styczniu rezygnuje ze stanowiska. Prezydent powołuje również nowego członka Rady Nadzorczej

info: Urząd Miasta, Grudziądz; fot/video: Agencja/eReporter24 włącz . Opublikowano w Grudziądz wiadomości

W środę, 15 maja Sylwester Szałkowski złożył rezygnację z funkcji Prezesa Zarządu Olimpii Grudziądz S.A. Od tego dnia, do czasu powołania nowego prezesa, spółkę reprezentuje prokurent Marian Pyszora.

Jednocześnie tego samego dnia Prezydent Grudziądza Maciej Glamowski powołał trzeciego członka Rady Nadzorczej Olimpii Grudziądz S.A. Został nim Jarosław Borzeszkowski.

Jarosław Borzeszkowski  jest absolwentem Uniwersytetu Mikołaja Kopernika w Toruniu, na którym uzyskał tytuł magistra prawa. Od ponad 20 lat pracuje jako radca prawny w Kancelarii Prawniczej NOVUM w Kwidzynie, rozpatrując zagadnienia związane z obsługą prawną jednostek samorządu terytorialnego oraz spółek prawa handlowego. Od 2006 roku jest aktywnym członkiem stowarzyszenia Kwidzyński Klub Lekkoatletyczny RODŁO.