joomla templates top joomla templates template joomla

Odwołano ze stanowiska Prezesa OPEC Marka Tołkacza. Oficjalny powód zmian zbliżający się wiek emerytalny. Do czasu rozstrzygnięcia konkursu stanowisko będzie pełnił Marek Dec

info: Straż Miejska, Grudziądz; fot: google włącz . Opublikowano w Grudziądz wiadomości

Dziś odbyło się Zwyczajne Zgromadzenie Wspólników OPEC GRUDZIĄDZ Sp. z o. o. z siedzibą w Grudziądzu. W związku ze zbliżającym się upływem czteroletniej kadencji obecnego Prezesa Zarządu, Pana Marka Tołkacza i osiągnięciem przez Niego wieku emerytalnego, po konsultacjach z Prezydentem Grudziądza  Rada Nadzorcza Spółki wyraziła wolę dokonania zmiany na stanowisku Prezesa Zarządu i powołania, po przeprowadzeniu odpowiedniego postępowania kwalifikacyjnego (konkursu), nowej osoby na to stanowisko.

Do momentu rozstrzygnięcia konkursu Rada Nadzorcza zarekomendowała oddelegowanie do pełnienia funkcji Prezesa Zarządu OPEC Grudziądz swojego członka w osobie Pana Marka Deca.

Marek Dec - inżynier i manager z wieloletnim doświadczeniem w branży ciepłowniczej. Ukończył elektroenergetykę na Politechnice Gdańskiej oraz rachunkowość i finanse na Uniwersytecie Gdańskim.  W latach 2009-2011 pełnił funkcję Prezesa Zarządu ENERGA OPEC Sp. z o.o. w Ostrołęce, w latach 2011-2014 był Prezesem Zarządu ENERGA KOGENERACJA Sp. z o.o. w Gdańsku, w latach 2014-2016 pełnił funkcję Prezesa Zarządu PGNiG Termika S.A w Warszawie – jednej z największych w Europie spółek w branży.

Nadzorował budowę m.in. bloku biomasowego warszawskiej Elektrociepłowni Siekierki czy rozpoczęcie budowy CCGT na Żeraniu w Warszawie.