Maciej Besciak 2 maja obejmie stanowisko prezesa WZU Grudziądz SA. Wybrany został w konkursie przez radę nadzorczą

Członkiem zarządu WZU został Rafał Pilarski, specjalizujący się w automatyce, elektronice, elektrotechnice i technologiach kosmicznych.

Do 17 kwietnia rada nadzorcza Wojskowych Zakładów Uzbrojenia przyjmowała zgłoszenia kandydatów na prezesa tej firmy. Wymagania dotyczyły przedstawienia na piśmie koncepcji zarządzania i prognozy rozwoju spółki. Warunkiem udziału w konkursie było ukończenie wyższych studiów i przynajmniej 5 lat pracy z zakresu obowiązków funkcji prezesa zarządu.

Decyzją rady nadzorczej WZU Grudziądz SA nowym prezesem został Maciej Besciak a stanowisko to obejmie 2 maja.

Członek zarządu WZU Grudziądz SA Rafał Pilarski ukończył Wydział Elektryczny Uniwersytetu Morskiego w Gdyni – studia I i II stopnia na kierunku elektronika i telekomunikacja. Aktualnie jest doktorantem w dziedzinie: automatyka, elektronika, elektrotechnika i technologie kosmiczne.

Dotychczas prezesem WZU Grudziądz SA był dr Piotr Tefelski.

Podziel się tym wpisem

Share on whatsapp
Share on telegram

Portal eGrudziadz odżył!
Rozpoczynamy całkiem nowy etap

Witajcie Internauci!
Ruszamy z całkiem nową odsłoną portalu newsowego www.egrudziadz.pl
Dobrych informacji nigdy za wiele! Będziemy wam ich dostarczać. Na pewno bez fake newsów, których ostatnio w mediach całe mnóstwo. Bez jednostronnych nagonek, w czyimś interesie.
Dla nas liczy się prawda, sprawdzone informacje, ciekawa forma, wysłuchanie wszystkich stron zainteresowanych problemem, kontakt z czytelnikami. Dlatego już piszą dla Was dziennikarze profesjonaliści, z wieloletnim doświadczeniem w dużych, regionalnych dziennikach. Znający prawo prasowe i etykę zawodu dziennikarza. Znający miasto i jego problemy. Nie wahający się podejmować trudnych tematów.
Znajdziecie na naszej stronie ciekawe informacje z regionu, Polski i świata, ale przede wszystkim i najwięcej – z Grudziądza. Będą wywiady, newsy, dobre relacje z wydarzeń, fotogalerie, filmiki wideo i komentarze. Także opinie Czytelników.
Zapraszamy dotychczasowych sympatyków tej gazety internetowej i już od teraz zamierzamy przyciągać całe mnóstwo nowych.
Maryla Rzeszut, redaktor naczelna gazety internetowej www.eGrudziadz.pl

Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Musisz zaakceptować by korzystać z serwisu